Använd bloggen!

Alla som har barn i skolan vet att barnen får lappar till förbannelse. Det är inte helt ovanligt att man som förälder hittar en trasig, blöt lapp längst ner i skolväskan som berättar om en utflykt dagen efter. I panik får man ge sig av till den lokala servicebutiken och handla något till utflykten.

Många föräldrar ser som en lösning att man får hem lapparna som e-post. Men jag hade tyckt det varit mycket bättre om lärarna bloggade istället. Tänk att få en liten kommentar vad som hade hänt under dagen samtidigt som påminnelsen om nästa veckas utflykt.

Men det finns fler fördelar med bloggar. De är ju interaktiva. Vilket gör det möjligt och väldigt enkelt som förälder att ställa frågor direkt till läraren med svar som andra föräldrar kan se.

Sökfunktioner finns i de flesta blogg-verktygen. Har man mot förmodan lyckats tappa bort mejlet i cyberrymden är det det bara att leta upp relevant inlägg i sökfältet.

Det finns möjligheter för flera skribenter att göra inlägg på samma blogg. Vilket innebär att ett arbetslag på en skola kan använda en blogg att skriva i.

Vill man från skolan eller från föräldrarna att inte alla på Internet skall se vad Kalle och Lisa har gjort idag. Kan man givetvis styra så att bara föräldrar och berörd personal kan läsa bloggen.

Det är möjligt att ett mejl går iväg när ett nytt inlägg har publicerats. För alla de som inte kör RSS-läsare osv osv….

Jag är övertygad om att hade pedagoger börjat använda bloggar för att kommunicera med elever och föräldrar så hade de tjänat tid OCH fått en mycket bättre kommunikation mellan hem och skola.

Inläggsförfattare: Skribent