Skolan kanske skall flytta ut på nätet?

Jag har i några tidigare inlägg i bloggen skrivet om “risken” att skolan flyttar ut hela sin verksamhet på internet och med flytt menar jag då att man inte använder kommunens egen IT-struktur. När jag läser Jonas Hällebrands inlägg på sin blog En IKT-pedagogs fundringar så ser jag inte en eventuell flytt som en risk längre. Det kanske rent av är en nödvändighet!

Jonas skriver i sitt inlägg att redan idag använder elever och föräldrar flera olika tjänster på Internet. Varför skall då kommunen tvinga på eleverna ytterligare en tjänst som dessutom är tidsbegränsad? Det är ju inte så att man som elev får behålla sin e-postadress från skolan när man börjar på högskolan?

Vore det då inte bättre att koppla ihop de system som elever och föräldrar idag använder med skolans system? Vill pedagogen kommunicera med eleverna så använder han/hon den e-postadress som redan finns. Jag kan bara kapitulera för dessa tankegångar! Givetvis vore det den enklaste lösningen och den billigaste! Kanske rent av den mest peagogiska oxå!!

Inläggsförfattare: Skribent