Detta året och nästa

Jag har inte bloggat på ett tag men jag får väl skylla på ett nytt jobb.

Hur som helst när man är ute och surfar under denna tiden på året så skiljer sig inte webben mycket från all annan media. Nästan överallt sammanfattar man året som har gått och försöker förutspå vad som kommer att hända det kommande.

Vissa förutsägelser om vad som kommer att hända nästa år är inte svåra att göra som t ex att Facebook kommer att växa eller att Twitter kommer att slå igenom på bred front. Dessa spådomar är inte heller intressanta, tycker jag. Det kan vi alla göra. Det är ju bara att se vad som händer nu och extrapolera. Mer av samma helt enkelt!

När jag reflekterar över året som har gått funderar jag på om Aftonbladets beslut att samtliga anställda skall utrustas med en iPhone kan bli en vattendelare. Det kan vara en händelser som på sikt kommer att bli större än vad vi anar idag.

Aftonbladet ger inte sina anställda bara en mobiltelefon. De ger sina anställa en mobil arbetsplats med idag över 10 000 applikationer! Inte nog med att det redan finns en uppsjö av applikationer att hämta på App Store. Aftonbladet själv har redan utvecklat ett antal applikationer. De har i huset med andra ord kompetens att utveckla applikationer som sparar tid och pengar för företaget.

Funderingen jag har är när vågar en utbildningsinstitution göra samma sak? Pedagogisk personal är ju alltid på språng, ofta rör de sig mellan olika arbetsställen och följaktligen sitter inte så mycket vid sin arbetsplats. Man borde kunna räkna hem en investering i en en mobil plattform på samma sätt som Aftonbladet gör eller hur?

Inläggsförfattare: Skribent