Referns problem

Jag har precis bytt jobb och under den processen så har jag några reflektioner. Den första är att de olika jobbsökar-tjänsterna borde kunna utbyta information mellan varandra. Det är väldigt irriterande att behöva fylla i samma information om och om igen. Den andra reflektionen är att man som arbetssökande och även som arbetsgivare kommer att få allt större problem med att fylla i mallarna samt värdera informationen i dem.

Min andra reflektion började när jag ramlade över följande sida på internet. Det är en utbildning i hur man kan jobba med utbildningar som sker på nätet och då speciellt de som använder öppen programvara som Wikis. Det mesta tydliga exemplet på en liknande utbildning är MIT:s Open coursware Kursen jag ramlade över är öppen för alla men den kan faktiskt ge formella poäng om man är från Nya Zeeland. När jag läste om kursen slog det mig att om jag tagit den och gjort samma uppgifter som de i Nya Zeeland så hade jag faktiskt skrivit in den under utbildning i min jobbansökan. I samma ruta som min mer formella universitetsutbildning. Även om jag inte tagit några formella CNS-poäng så har jag ju trotsallt läst en högskole-kurs!

Undrar hur en potentiell arbetsgivare reagerat?

Inläggsförfattare: Skribent