iPhone som läromedel

Det är nästan alltid roligt att få respons på mina inlägg i denna bloggen men ibland tänker man attans. Speciellt när Jonas i sin kommentar berättade om ett inlägg han hade gjort i sin blogg. Han berättar om Abilene Christian University (ACU)och hur de har gett varje elev en iPhone. Istället för en bärbar dator. Detta har revolutionerat föreläsningar och en mängd andra saker men läs mer på länken till inlägget ovan!

När nästa kommentar dök upp, denna gång från Lena Carlsson, tänkte jag vad mer kan hon berättar som gör det ännu omöjligare att fortsätta med min ursprungliga tanke på ett inlägg? Men det visade sig tvärtom! Hon skrev om något som jag faktiskt kunde utveckla och egentligen låg i linje med vad jag tänkt skriva om. Tack Lena!

Hon skrev i sin kommentar:

I december träffade jag en lärare, från en japansk skola, som är med i samma nätverk som jag. När vi pratades vid och han visade filmer och bilder från sin skola, noterade jag att de låg långt framme vad det gällde att använda sig av handhållna enheter i sin undervisning.
Redan de riktigt små barnen hade iPhones, eller liknande, där de hade tillgång till japanska skrifttecken med uttal, som den här läraren programmerat in åt dem. På det sättet kunde de ha med sig sitt “skriftteckenbibliotek” hela tiden och lära sig läsa och skriva fortare.

Att iPhone är så mycket mer än en telefone upptäcker man snart när man själv har en. Jag använder min till att kolla mejl, Twittra, kolla Facebook, Linkedin och MySpace, spela Wolfenstein och andra spel, läsa böcker, surfa, titta på videos, lyssna på musik och podcasts SAMT ibland ringer jag faktiskt ett och annat telefonsamtal.

iPhone håller alltså på att bli DEN mobila uppkopplade enheter som kan köra i princip alla program och tjänster. Glöm nu inte heller att en iPod Touch kan nästan allt som iPhone kan och den kostar under två tusen kronor i handeln. Jag är övertygad om att vi bara har sett början i utvecklingspotential av iPhone/iPod Touch. När Apple släpper OS 3.0 i sommar så innebär det att applikationer som Lena ger exenpel på kan kommunicera direkt med annan hårdvara via dock-kontakten i botten på enheten och skicka informationen vidare. Föreställ dig en mikrofon eller en penna som matade in allt som skrevs på vanligt papper importerades in i iPhonen. Sedan sparades allt så man kunde se hur eleven utvecklades och föräldrarna kunde få information löpande via mejl, hemsida eller SMS?
Allt i en enhet som ryms i din ficka!

Nästa inlägg kommer att ha rubriken backchannel.

Inläggsförfattare: Skribent