Mamma jag behöver en iPhone för att göra läxorna!

Rubriken på detta inlägg är taget från en artikel på New York Times. Barn idag tycker ju det är självklart med mobiler. De ser de som en rättighet att vi föräldrar skall förse de med en. Enligt artikeln så kommer även skolan snart att förvänta sig att vi som föräldrar skall se till att våra barn har om inte en iPhone så en avancerad mobil.

Bakgrunden är att mobilen och speciellt iPhonen inte är något man ringer med utan är en kunskapsplattform där man kör program och följaktligen en massa tjänster. Personligen tror jag att det är dags att glömma de sk Netbooks i och med att våra mobiler blir alltmer avancerade. Jag skrev faktiskt om detta i min årskrönika. 😉

Den 17 mars presenterade Apple sin nästa version av Operativsystemet till iPhone. När jag såg presentationen insåg att Apple kommer att utveckla plattformen ytterligare med möjlighet till många nya tjänster. Vilket kan innebära att iPhone och iPod Touch håller på att bli den dominerande mobila plattformen. Något Mark Siegal från O´Reilly även uppmärksammade. Han jämförde med när datorn var ung. Då fick var och en konstruera sin egen hårdvara. Men allteftersom datorn mognade som plattform så räckte det utveckla mjukvara. Med det så kunde företag som Microsoft växa.

Mark tror, precis som jag, att med detta nya system till iPhone så är mobilmarknaden på väg att mogna såsom datorn gjorde. Men behöver inte som utvecklare utveckla sin egen hårdvara eller grundapplikation. Det är “bara” att utveckla på en mogen plattform. Denna gång en mobilplattform som folk har med sig ÖVERALLT och där man STÄNDIGT är uppkopplad mot nätet.

Om utveckling är på väg åt det hållet, vilket jag tror. Kommer detta att påverka hela utbildningssystemet. Ännu mer än vad datorn har gjort hittills.

Men mer om det i mitt nästa inlägg på denna blogg. 😉

Inläggsförfattare: Skribent