Omvärldsbevakning

Jag är en av dom som följer säkert hundra olika bloggar, andras delade objekt i Google Reader och bokmärken i Delicious. Ibland känns de som man deltar i ett kollektivt medvetande för tankar och idéer som dyker upp i mitt huvud dyker nästan samtidigt upp på någon annans blogg. Webbrådigaren Fredrik Wackå. Tog upp egentligen ämnet för detta inlägg i sin blogg. Han skrev följande;

Webben bortom webbplatsen. Vi är redan förbi den tid då ett webbansvar innebar ett ansvar för en avgränsad webbplats på en specifik domän.

Den som tar ansvar för sin organisations eller sitt företags webbkommunikation ser i dag den egna webbplatsen som en utgångspunkt. Som en källa. Men den inser också att folk tillbringar oändligt mycket mer tid på andra webbplatser — av vilka många är möjliga för organisationen eller företaget att också engagera sig på.

Det finns helt enkelt inga goda argument mot att då göra det.

Vi lever i en värld där alltmer vad som skrivs om oss och vår organisation finns någon annanstans. Man kan inte längre som pedagog och skolledare nöja sig med att endast uppdatera sin egen enhets webbsida och kommunicera med föräldrar via sin officiella e-post. Vill man verkligen veta vad som skrivs om skolan och dess personal måste man besöka andra webbplatser.

Bryr man sig bara om sin egen webbplats riskerar man att helt plötsligt utan att förstå det stå utan elever och pedagoger!

Inläggsförfattare: Skribent