Elevetor pitch för nya skolan?

Vat inte hur det är med er men alltför ofta när man är ute på fest eller träffar människor i olika grupper så brukar ämnet skolan dyka upp. Det kan ju kanske ha att göra med att ämnet är ett av mina stora intressen. Det är då alltid någon i gruppen som tycker att skolan av idag är för slapp, att eleverna har för lite läxor och de förstår inte varför varje elev skall ha en egen dator. När man då som jag och jag antar ni som läser denna bloggen har en annan åsikt så drar diskussionen igång.

Det är nu jag knyter ihop rubriken på detta inlägget. Diskussionen om hur skolan skall se ut för våra barn blir ju alltför ofta lite för intensiv och kortfattad. Det är inte alltid lätt att sammanfatta den bakgrund som jag baserar mina önskemål på hur skolan måste förändras. Man har ju liksom inte alltid den tiden framåt natten. Antingen för att någon annan avbryter eller för att koncentrationen inte är den högsta på den som borde lyssna. Det kan ju bero på många orsaker men ni kanske själv kan gissa när kvällen börjar bli sen på krogen. 😉

Jag känner att då skulle man behöva en elevator pitch dvs en förklaring på ungefär 30 sekunder varför en genomgripande förändring av skolan måste ske. Själv brukar jag säga något i stil med att samhället har förändrats så i grunden att skolan måste även förändras för att kunna förbereda dagens elever för morgondagens arbetsliv som kommer att se helt annorlunda ut än dagens.

Det jag undrar är om ni kära läsare har ett bättre svar än vad jag har och isåfall vad det skulle kunna vara?

Inläggsförfattare: Skribent